brooodenrozenboven

fb yt

Nieuws | Geschiedenis | Project | Repertoire

Het WOSHkoor steunt ZAIN ATFAAK

Het WOSHkoor uit niet alleen zingend zijn solidariteit met mannen, vrouwen, kinderen die zich ergens op deze wereld inzetten voor een meer rechtvaardige wereld, maar doet dit ook financieel.
Na drie jaar steun aan een speel-o-theek in Buenos Aires, Argentiniƫ, gaat onze steun de volgende jaren naar Zain Atfaak, een kleine vrijwilligersorganisatie die Sahrawi-vluchtelingen helpt communiceren over hun vergeten conflict met de buitenwereld.

Al 40 jaar is de status van de Westelijke Sahara een slepend twistpunt.
In 1975 werd het Noord-Afrikaanse land Westelijke Sahara bezet door Marokko. De Spaanse kolonisator was nog maar net vertrokken of vele burgers moesten al vluchten naar buurlanden. Ze leven er vandaag nog steeds aan de grens in vluchtelingenkampen. De derde generatie groeit er op in de onherbergzame woestijn.

In 2003 bezochten een honderdtal jongeren uit verschillende jeugdbewegingen een vluchtelingenkamp.
Het was de start van een werkgroep die in 2009 tenslotte de vzw Zain Atfaak (= samen op weg) werd. De kleine vrijwilligersorganisatie komt mee op voor het internationaal erkende recht op zelfbeschikking voor het Sahrawi-volk en probeert een verschil te maken voor de inwoners van de kampen met allerlei trajecten op maat.

Momenteel ondersteunt Zain Atfaak jongeren die op een vreedzame manier willen bijdragen aan de oplossing van het conflict rond de Westelijke Sahara. Dit gebeurt via het ontwikkelen van communicatie-(vaardigheden) om het probleem terug op de internationale agenda te krijgen.

broodenrozenonder